Siirry sisältöön

Lähikeräys

Lajittelu sujuvaksi lähikeräysjärjestelmällä

Lamminrahkan asuinalueen kaikkien kiinteistöjen jätehuolto on järjestetty lähikeräysjärjestelmällä. Tältä sivulta löydät ohjeet järjestelmään liittymisestä. Kokosimme myös tietoa järjestelmästä, jotta jätteiden lajittelu olisi mahdollisimman helppoa.

Miten liityn lähikeräysjärjestelmän asiakkaaksi?

Omakoti- tai kaupunkipientaloasukas, kun muuttosi uuteen kotiin on lähellä, liity lähikeräysjärjestelmän asiakkaaksi soittamalla asiakaspalveluun puh. 03 240 5110 tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen asiakaspalvelu@pjhoy.fi.

Taloyhtiöissä isännöitsijät huolehtivat liittymisestä kaikkien asukkaiden osalta.

Mikä on lähikeräysjärjestelmä?

Lähikeräysjärjestelmässä jätehuolto on järjestetty kiinteistöjen yhteisillä keräyspaikoilla, joilla on kattavat lajittelumahdollisuudet. Löydät sieltä jäteastian biojätteelle, sekajätteelle, paperille, metallille, kartonki-, lasi- ja muovipakkauksille.

Kaikki alueen asukkaat käyttävät lähikeräysjärjestelmää, eikä kenellekään tule omia jäteastioita. Saat vapaasti käyttää kaikkia alueesi lähikeräyspisteitä. Lähikeräyspisteiden paikat on määritelty jo alueen kaavoitusvaiheessa.

Tulosta lähikeräysesite täältä.

Missä lähikeräyspisteet sijaitsevat?

Kaikki kodit sijaitsevat kohtuullisen matkan päässä lähimmästä lähikeräyspisteestä. Lähimmän keräyspisteen paikan voit tarkistaa osoitteesta kierratys.info. Saat kuitenkin käyttää vapaasti kaikkia alueen lähikeräyspisteitä.

Rakennusaikaiset jätteet

Lähikeräysastiat on tarkoitettu päivittäiselle jätteelle, eikä niihin saa laittaa rakennusaikaisia jätteitä. Jokaisen rakentajan tulee huolehtia rakennusaikaiset jätteet jäteasemalle tai jätekeskukseen, esimerkiksi Tarastenjärvelle. Lisätietoa löydät verkkosivuiltamme. Monet lajitellut jätteet, kuten pahvi ja metalli otetaan vastaan maksutta. Hinnaston löydät verkkosivuiltamme.

Vinkki! Meiltä voit vuokrata jätelavan rakennusaikaisille jätteille.

Apua lajitteluun

Lajiteltava jäte

Miksi minun kannattaa lajitella jätteeni?

Liityttyäsi lähikeräysjärjestelmään, sinun tarvitsee vain lajitella jätteesi. Lajittelemalla varmistat, että jätteet päätyvät oikeaan paikkaan, missä niistä tehdään joko uusia tuotteita tai energiaa. Esimerkiksi biojätteestäsi tehdään Pirkanmaalla biokaasua. Yhden biopussin jätteillä kaasuauto kulkee neljä kilometriä. Kun pidät biojätteen pois sekajätteestä, voidaan myös sekajäte käyttää tehokkaammin Tammervoiman hyötyvoimalassa, missä siitä tehdään kaukolämpöä ja sähköä.

Apua ja vinkkejä lajitteluun löydät lajitteluohjeista sekä verkkosivujemme materiaalipankista. Sieltä voit myös ladata ja tulostaa erilaisia oppaita ja ohjeita.