Siirry sisältöön

Poistotekstiiliä keräävä Riepu on Repen ja Romun uusi kaveri

Tiäräksää että ny riavukki voi kiärrättää?

Toukokuun 2022 alusta alkaen kodin poistotekstiilit voi tuoda Riepu-keräykseen ympäri Pirkanmaata. Repen ja Romun mukana kulkee Riepu-keräys koko kesän ajan aina lokakuuhun saakka. Riepu-keräys alkaa Nokialla 3.5.2022 ja on siitä eteepäin mukana kaikilla Repen ja Romun pysäkeillä.

– Repe, Romu ja Riepu pysähtyvät yli kolmellasadalla pysäkillä. Poistotekstiilin vastaanotto pysäkeillä on uusi palvelu, mutta myös kotitalouksien metallia, sähkölaitteita ja vaarallista jätettä voi tuoda kyytiin entiseen tapaan. Tuoduista jätteistä ei peritä maksua. Pysäkkikohtainen aikataulu löytyy verkkosivuiltamme ja Roskakalenterista, kertoo logistiikkakoordinaattori Piia Kuusinen Pirkanmaan Jätehuollosta.

Muista lajitella poistotekstiili

Riepu-keräykseen voi tuoda kerralla kaksi muovipussillista poistotekstiiliä. Ennen pakkaamista on tärkeää lajitella tekstiili oikein.

– Poistotekstiilin keräykseen soveltuvat tekstiilit, jotka ovat käyttökelvottomia, mutta kuivia, puhtaita ja hajuttomia. Lajitteluohjeeseen kannattaa tutustua huolellisesti. Riepu-keräykseen ei voi esimerkiksi tuoda ehjiä lahjoitettavia vaatteita, neuvoo ympäristökouluttaja Päivi Koro Pirkanmaan Jätehuollosta.

Lajittele poistotekstiiliin

  • paidat, housut, hameet ja takit
  • pyyhkeet, lakanat, verhot ja pöytäliinat
  • lopuksi pakkaa poistotekstiili muovipussiin

Poistotekstiiliin eivät kuulu

  • alusvaatteet, sukat, sukkahousut
  • laukut, vyöt, kengät
  • matot, tyynyt, peitot, pehmusteet, pehmolelut
  • likaiset, märät, homeiset ja voimakkaasti haisevat tekstiilit

Katso poistotekstiilin lajitteluohje ja muut vastaanottopaikat

Poistotekstiilistä jalostetaan mekaanisesti kierrätyskuitua, jota yritykset voivat käyttää tuotteidensa raaka-aineina. Pirkanmaalainen poistotekstiili käsitellään Lounais-Suomen Jätehuollon käsittelylaitoksessa Paimiossa.

Poistotekstiilistä tehdään kierrätyskuitua.