Siirry sisältöön

Risunkeräys

Risunkeräyskampanja Pirkkalassa ja Tampereella

Pirkkalassa ja Tampereella järjestetään maksullinen risunkeräyskampanja toukokuussa. Ilmoita risut mukaan kampanjaan Oma jätehuolto -verkkopalvelun kautta tai puhelimitse asiakaspalveluumme ma-pe klo 9-15.

Ilmoittautumisaikaa on 23.4. asti. Risut noudetaan viikoilla 19-20.

Keräyksen hinta 2024

Keräyksen hinta muodostuu keräyspaikalla käytetyn työajan mukaan. Vähimmäismaksu on 59 euroa, joka sisältää 15 minuuttia työtä keräyspaikalla.

Yli 15 minuutin menevältä työajalta peritään lisähintaa 34 euroa alkavalta 10 minuutilta. Työaika lasketaan auton tulosta auton lähtöön. Tunnin ylittävä urakka-aika laskutetaan Pirkanmaan Jätehuollon Repsikka-noudon tuntihinnalla (kts. alla). Risunouto laskutetaan seuraavan jätemaksun yhteydessä. Hinnat sisältävät arvonlisäveron.

Mikäli risukasa ei ole valmiina sovittuna keräysajankohtana, turhasta käynnistä peritään 27 euron suuruinen maksu. Muistathan perua noudon, jos risut eivät ole valmiina noutopaikassa.

Jos asiakas on ilmoittautunut keräykseen, mutta risukasa ei ole valmiina keräystyön alkaessa vaan myöhemmin, se voidaan hakea erikseen Repsikka-noudon tuntihinnalla (155,00 euroa/h).

Risut portinpieleen

Risut tulee kerätä yhteen kasaan näkyvälle paikalle portin läheisyyteen. Jos risut ovat esim. pensasaidan takana, kuljettajalle on hyvä antaa tarkempi ohjeistus. Risut haetaan kahmarilla varustetulla kuorma-autolla, jonka pitää päästä kasan viereen. Noudon jälkeen kasan paikalle saattaa jäädä pientä roskaa ja hiekkaa.

Auto on isokokoinen ja raskas 4-akselinen kuorma-auto, joten portin pitää olla tarpeeksi leveä ja pihatien riittävän kantava. Nurmikolle ei voida ajaa, eikä risukasan ympärillä tai yläpuolella saa olla esteitä (esim. puiden oksia tai sähköjohtoja), jotka haittaavat risujen nostamista.

Risukeräys alkaa maanantaina 6.5. jolloin risujen on oltava valmiina. Risukasojen on voitava olla paikallaan keräysviikkojen (19-20) ajan häiritsemättä muuta liikennettä. Tarkkaa keräyspäivää ei voida ennalta ilmoittaa, koska yksittäisten risukasojen koko vaihtelee suuresti.

Peräkärryllinen risuja maksutta jätekeskuksiin

Risuja voi tuoda peräkärryllisen (enintään 2 kuutiota) maksutta jätekeskuksiin ympäri vuoden. Jätekeskukset sijaitsevat Nokian Koukkujärvellä ja Tampereen Tarastenjärvellä.

Risunoutoja tehdään myös muina ajankohtina erillisenä tilauspalveluna. Hinnat ja lisätiedot: www.pjhoy.fi/repsikka