Siirry sisältöön

Stoppi ruokahävikille -peli

Pelaa Stoppi ruokahävikille -peliä

Jani on 11-vuotias koululainen. Janin koulu on mukana Tähteitä nolla! -kampanjassa, jonka tarkoitus on ruokahävikin vähentäminen kouluissa. Opettaja on antanut Janin luokalle kotitehtäväksi tutustua ruokahävikkiin.

Lähde Janin kanssa selvittämään mitä on ruokahävikki, mistä ruokahävikkiä syntyy ja miten meistä jokainen voi arkisilla valinnoillaan ja teoillaan vähentää ruokahävikin syntymistä.

Peli on toteutettu yhteistyössä Ekokumppanien kanssa.

Peliohjeet

Pelissä tutustut Janin kanssa ruokahävikkiin. Peli on suunniteltu 3-6 -luokkalaisille lapsille, mutta aikuisen kanssa myös nuoremmat lapset voivat pelata peliä.

Suosittelemme pelaamaan peliä Seppo-sovelluksella, älypuhelimella tai tabletilla. Pelaaminen onnistuu myös selaimessa (tuetut selaimet Chrome, Firefox ja Safari).

  • Peliä voi pelata yksin tai pienissä ryhmissä.
  • Tehtävät löytyvät pelipohjalta kysymysmerkkien takaa.
  • Tehtävän alussa on johdanto, jonka voi kuunnella äänitteeltä ja/tai lukea tekstinä.
  • Tehtävän jälkeen tuleva arviointi kannattaa lukea. Sovelluksessa tehtävästä kertyneet pisteet voi arvioinnin jälkeen kerätä talteen nappia painamalla.
  • Huom! Pelipohjaa saa siirreltyä tarttumalla ja zoomattua ”nipistämällä” tai +/- -merkeistä.

Arvostetaan ruokaa ja vältetään sen joutumista jätteeksi. Onnea peliin!

Pelaa Stoppi ruokahävikille -peliä tästä!

Kohtasitko pelatessasi ylitsepääsemättömän ongelman? Voit kysyä neuvoa osoitteesta lajitteluneuvonta(at)pjhoy.fi (Huom! Postia luetaan arkisin klo 9-16 ja vastaamme 3 arkipäivän kuluessa).