Siirry sisältöön

Biojäte on paras lahja!

Pirkanmaan Jätehuolto täyttää 30 vuotta. Juhlan kunniaksi toivomme lahjaksi biojätettä. Jaamme juhlavuoden aikana 30 000 biojätepussia lahjan paketointiin eli biojätteen lajitteluun.

Voit hakea biojätepussin näistä tapahtumista

Nähdään tapahtumissa!

Menneet tapahtumat:

to 11.4. Jäteinfo Kangasalan kirjastolla, klo 15-18.30, Yhteistyössä Pirkanmaan Martat

Osallistu juhlaan ja jätä muisto vieraskirjaan

Lajittelututkimuksen mukaan sekajätepussin sisällöstä 34 prosenttia on biojätettä. Juhlavuonna tavoitteemme on saada määrä laskemaan 30 prosenttiin. Se onnistuu vain yhdessä.

Henkilöauto kulkee noin 4 km yhden biojätebussin (2 kg) energialla. Saman biojätepussin sisältämillä ravinteilla kasvatetaan rukiit 400-grammaiseen ruisleipään!

Anna siis paras lahja 30-vuotiaalle ja lajittele biojätteesi! Klikkaa vieraskirjaan ja kerro muillekin, että lajittelet biojätteesi.

Tästä vieraskirjaan!

Kiitos jo etukäteen kaikista hedelmien kuorista, kahvinporoista ja teepusseista!

Jelppiä biojätteen lajitteluun

Jos biojätteen lajittelu ei ole vielä tuttua tai haluat tarkistaa, mitä biojätteeseen saa laittaa tai miten biojäte pitää pakata, löydät apua ja vinkkejä seuraavien linkkien takaa:

Biojätettä voi lajitella kimpassa

Jos asut omakotitalossa ja tuntuu, ettei biojätettä synny kovin paljoa, voit perustaa naapurien kanssa biokimpan. Toimitamme kimppalaisille maksutta yhteisen biojäteastian, jonka tyhjennyskustannukset jaetaan kaikkien osallistujien kesken. Kaikki saavat oman laskun.

Kaveria kimppaan voit etsiä myös kimppakartalta!

Lue lisää ja perusta biokimppa