Siirry sisältöön

Löydä kaveri biokimppaan – kokeile uutta kimppakarttaa!

Biojätteen lajittelu lisääntyy tänä vuonna hurjasti, kun velvoite sen keräyksestä alkaa 1.9.2023. Kaikki eivät kuitenkaan tarvitse pihalleen omaa bioastiaa, vaan pöntön ja tyhjennyskulut voi jakaa yhdessä naapureiden kanssa biokimpassa, kätevää!

Jos haluaisit perustaa biokimpan tai liittyä sellaiseen, mutta et oikein tiedä miten löytää siihen kaveri, kokeile kimppakarttaa. Kartalta näkyy, missä päin Pirkanmaata olisi innokkaita biokimppakavereita.

– Alunperin aihe nousi esiin jo muutama vuosi sitten. Silloin yhteyspäällikkömme Janne Korkeamäki keksi idean, että asiakas voisi ilmoittautua hakemaan osallistujia jätekimppaan ja että mahdolliset kimpat esitettäisiin kartalla visuaalisesti. Nyt aika on kypsä ja idea saa nähdä päivänvalon. Biokimppa on loistava mahdollisuus biojätteen keräykseen, kertoo asiakkuuspäällikkömme Sanna Eklund.

Kartan käyttäminen on helppoa ja nopeaa. Voit valita, etsitkö jo olemassa olevaa kimppaa, johon liittyä vai haluaisitko perustaa uuden kimpan.

– Kun saamme ilmoituksen, että lähelläsi olisi mahdollinen kimppakaveri, otamme sinuun yhteyttä. Asiakaspalvelijamme toimivat siis eräänlaisina bio-amoreina, Eklund luonnehtii.

Tutustu kimppakarttaan.

Mikä on biokimppa?

Naapurit voivat perustaa biokimpan eli hankkia yhteisen biojäteastian. Kimpassa jäteastian tyhjennysmaksu jaetaan kaikkien osallistujien kesken. Kimppa sopii niin omakotiasujille kuin kesämökkiläisillekin, jotka voivat sopia tyhjennyksen vaikka vain kesäajaksi.

Yhteisestä biojäteastiasta tehdään kaikkien osallistujien kesken sopimus, ja jokainen osallistuja saa oman laskun. Me täältä Pirkanmaan Jätehuollosta toimitamme maksuttoman jäteastian sovitulle paikalle.

Lue lisää fiksusta biokimpasta.