Lajittelu ja putkijärjestelmän käyttö | Pjhoy Siirry sisältöön

Lajittelu ja putkijärjestelmän käyttö

Päivittäiset jätteet putkeen – siistiä!

Lokakuun alusta aloimme kerätä kartonkipakkausten sijaan muovipakkauksia putkijärjestelmällä.

Putkijärjestelmällä kerätään seka- ja biojäte, muovipakkaukset sekä paperi. Kartonkipakkaukset voi muutoksen jälkeen viedä lähikeräys- ja ekopisteisiin. Lue lisää muutoksesta tältä sivulta.

Putkijärjestelmässä jäte siirretään keräyspaikoilta maanalaista putkea pitkin jätteen koonta-asemalle.

Lajitteluohjeet putkialueella

Putkijärjestelmään ei voi laittaa kaikkia jätteitä, jotka sopisivat jäteastiaan. Luethan lajittelu- ja käyttöohjeet.

Ekopisteet

Vuoreksessa on useita ekopisteitä. Kaikissa ekopisteissä kerätään metallia ja lasia. Osassa lisäksi pahvia ja kotitalouksien muovipakkauksia. Löydät ekopisteet kierrätys.infosta.

Muutoksia jätteenkeräykseen syksyllä – muovipakkaukset putkeen

Uudet jätehuoltomääräykset astuivat voimaan Tampereella 1.7. Määräysten mukaan vähintään 5 asunnon kiinteistöiltä täytyy siirtymäaikojen jälkeen löytyä lajitteluastiat biojätteelle, metallille, lasi-, kartonki- ja muovipakkauksille. Muutos ei kuitenkaan edellytä Vuoreksen putkikeräysalueen kiinteistöiltä toimenpiteitä. 

Putkikeräyksen alueella keräys toteutetaan siten, että lokakuun alusta kartonkipakkausten sijaan putkijärjestelmällä aletaan kerätä muovipakkauksia. Kartonki- ja lasipakkaukset, isot pahvit sekä metalli kerätään lähikeräyspisteissä, joiden järjestämisestä alueelle huolehtii Pirkanmaan Jätehuolto. Lähikeräyspisteiden määrä lisääntyy alueella viiteentoista, jotta myös putkessa keräämättömien jätteiden lajittelu on aiempaa helpompaa.

Uudet ohjeet asukkaille julkaistaan syyskuun aikana.

Vuoreksen lähikeräyspisteet

Vuoreksen jäteasema

Jateasemat.fi sovelluksen avulla voit asioida Vuoreksen jäteasemalla myös itsepalveluaikoina. Sovelluksella avataan jäteaseman portti ja maksetaan maksulliset jätteet. Aloita rekisteröitymällä sovelluksen käyttäjäksi.

Putkikeräysalueen asukkaat voivat viedä maksutta putkeen sopimattomien sekajätteiden pienerät (max 240 litran jäteastiaa vastaava määrä) jäteasemalle. Katso isompien jätemäärien ja muiden jätteiden hinnat

Häiriö järjestelmässä – soita huoltoon

HH-Kiinteistöpalvelut päivystää ympäri vuorokauden numerossa 010 3950 395. Soita huoltoon vikatilanteessa. HH-Kiinteistöpalvelut ottaa ilmoituksia vastaan myös iltaisin ja viikonloppuisin, joten ethän jätä vikailmoitusta Pirkanmaan Jätehuollon palautelomakkeella.