Siirry sisältöön

Lajittelu ja putkijärjestelmän käyttö

Päivittäiset jätteet putkeen – siistiä!

Putkijärjestelmässä jäte siirretään keräyspaikoilta maanalaista putkea pitkin jätteen koonta-asemalle.

Järjestelmällä kerätään seka- ja biojäte, muovipakkaukset sekä paperi. Lasi- metalli- ja kartonkipakkaukset kerätään lähikeräys- ja ekopisteissä.

Lajitteluohjeet putkialueella

Putkijärjestelmään ei voi laittaa kaikkia jätteitä, jotka sopisivat jäteastiaan. Luethan lajittelu- ja käyttöohjeet.

Älä laita syöttöputkiin tekstiileitä, kivi- ja maa-aineksia, metalliesineitä tai muita painavia ja kovia esineitä. Vie putkeen sopimattomat jätteet jäteasemalle.

Lähikeräyspisteet

Vuoreksessa on useita lähikeräyspisteitä. Kaikissa lähikeräyspisteissä kerätään metallia sekä lasia ja osassa lisäksi pahvia ja kartonkia. Kotitalouksien muovipakkaukset kerätään nykyään putkijärjestelmällä ja muovipakkausten keräys on myös Rinki-ekopisteessä. Kaikki eko- ja lähikeräyspisteet löytyvät kierrätys.infosta.

Vuoreksen lähikeräyspisteet

Repe&Romu&Riepu -kierros

Kuormurit käyvät vuosittain myös Vuoreksessa ja lähialueilla. Kyytiin voit tuoda kodin vaaralliset jätteet, sähkölaitteet sekä metallit. Riepu ottaa kyytiinsä myös kaksi pussillista poistotekstiiliä. Katso ohjeet ja aikataulu

Vuoreksen jäteasema

Jateasemat.fi sovelluksen avulla voit asioida Vuoreksen jäteasemalla myös itsepalveluaikoina. Sovelluksella avataan jäteaseman portti ja maksetaan maksulliset jätteet. Aloita rekisteröitymällä sovelluksen käyttäjäksi.

Putkikeräysalueen asukkaat voivat viedä maksutta putkeen sopimattomien sekajätteiden pienerät (max 240 litran jäteastiaa vastaava määrä) jäteasemalle. Katso isompien jätemäärien ja muiden jätteiden hinnat

Häiriö järjestelmässä – soita huoltoon

HH-Kiinteistöpalvelut päivystää ympäri vuorokauden numerossa 010 3950 395. Soita huoltoon vikatilanteessa. HH-Kiinteistöpalvelut ottaa ilmoituksia vastaan myös iltaisin ja viikonloppuisin, joten ethän jätä vikailmoitusta Pirkanmaan Jätehuollon palautelomakkeella.