Lajittelu ja putkijärjestelmän käyttö | Pjhoy Siirry sisältöön

Lajittelu ja putkijärjestelmän käyttö

Päivittäiset jätteet putkeen – siistiä!

Putkijärjestelmässä jäte siirretään keräyspaikoilta maanalaista putkea pitkin jätteen koonta-asemalle.

Järjestelmällä kerätään seka- ja biojäte, muovipakkaukset sekä paperi. Lasi- metalli- ja kartonkipakkaukset kerätään lähikeräys- ja ekopisteissä.

Lajitteluohjeet putkialueella

Putkijärjestelmään ei voi laittaa kaikkia jätteitä, jotka sopisivat jäteastiaan. Luethan lajittelu- ja käyttöohjeet.

Lähikeräyspisteet

Vuoreksessa on useita lähikeräyspisteitä. Kaikissa lähikeräyspisteissä kerätään metallia sekä lasia ja osassa lisäksi pahvia ja kartonkia. Kotitalouksien muovipakkaukset kerätään nykyään putkijärjestelmällä ja muovipakkausten keräys on myös Rinki-ekopisteessä. Kaikki eko- ja lähikeräyspisteet löytyvät kierrätys.infosta.

Muovipakkaukset putkeen

Uudet jätehuoltomääräykset astuivat voimaan Tampereella 1.7. Määräysten mukaan vähintään 5 asunnon kiinteistöiltä täytyy siirtymäaikojen jälkeen löytyä lajitteluastiat biojätteelle, metallille, lasi-, kartonki- ja muovipakkauksille. Muutos ei kuitenkaan edellytä Vuoreksen putkikeräysalueen kiinteistöiltä toimenpiteitä. 

Putkikeräyksen alueella keräys toteutetaan siten, että lokakuun alusta kartonkipakkausten sijaan putkijärjestelmällä on kerätty muovipakkauksia. Kartonki- ja lasipakkaukset, isot pahvit sekä metalli kerätään lähikeräyspisteissä, joiden järjestämisestä alueelle huolehtii Pirkanmaan Jätehuolto. Lähikeräyspisteiden määrä lisääntyy alueella viiteentoista, jotta myös putkessa keräämättömien jätteiden lajittelu on aiempaa helpompaa.

Vuoreksen lähikeräyspisteet

Vuoreksen jäteasema

Jateasemat.fi sovelluksen avulla voit asioida Vuoreksen jäteasemalla myös itsepalveluaikoina. Sovelluksella avataan jäteaseman portti ja maksetaan maksulliset jätteet. Aloita rekisteröitymällä sovelluksen käyttäjäksi.

Putkikeräysalueen asukkaat voivat viedä maksutta putkeen sopimattomien sekajätteiden pienerät (max 240 litran jäteastiaa vastaava määrä) jäteasemalle. Katso isompien jätemäärien ja muiden jätteiden hinnat

Häiriö järjestelmässä – soita huoltoon

HH-Kiinteistöpalvelut päivystää ympäri vuorokauden numerossa 010 3950 395. Soita huoltoon vikatilanteessa. HH-Kiinteistöpalvelut ottaa ilmoituksia vastaan myös iltaisin ja viikonloppuisin, joten ethän jätä vikailmoitusta Pirkanmaan Jätehuollon palautelomakkeella.