Siirry sisältöön

Koulutehtäviä, 2

Roska-akatemia, yläkoulut ja lukiot

Pelataan tunnilla!

Oletko sinä kierrätyskingi vai biolajittelun mestari? Haluaisitko oppia pelaamisen kautta ruokahävikistä tai kuluttamisesta? Olemme tehneet useita pelejä, joita voi pelata kännykällä tai tietokoneella. Tutustu peleihimme.

Karoliinan Bioni-videot

Minuutin mittaisia tietoiskuja biojätteen lajittelusta kymmenessä eri tyylilajissa. Ympäristö kiittää, Karoliina Blackburn kertoo.

Kummeli-videot

Kierrätysmestari Martti Kyttälä osasi jo 1990-luvulla kertoa miten hauskaa lajittelu on. Kummeli-videot.

Kuuntelet Sä?! -videot

Mitä tapahtuu kun vanhemmat ja teinit keskustelevat ympäristöaiheista. Äitinä Karoliina Blackburn, teininä Verneri Lilja ja mukana myös muut Pirkanmaan eturivin näyttelijät. Kuuntelet sä?!

#KuuluuksTääTänne -videot

Lajitteluvideoita, joissa päähenkilö ei voi välttyä kömmähdyksiltä.

Roskapätkät, nuorten tekemiä lyhytelokuvia

Nuorten tekemät Roskapätkät-lyhytelokuvat ympäristöaiheista esitetään vuosittain Tampereen elokuvajuhlilla. Elokuvat tehdään yhteistyössä Pirkanmaan Elokuvakeskuksen kanssa.

Jäikö ruokaa?

Järjestämme yhdessä Ekokumppaneiden kanssa vuosittain ruokajätekampanjan ylökouluille. Kampanjasivuilta löytyy mm. aamunavaus aiheesta ja tulostettavia julisteita kouluille.

Olisiko teidän koulunne Zero Waste -koulu?

Ekokumppaneiden sivuilta löydät mm. oppitunti- ja työpaja-aiheita, julisteita, somekuvia ja muita kampanjamateriaaleja. Kohti Zero Waste -koulua.

Lisätiedot: lajitteluneuvonta(at)pjhoy.fi