Siirry sisältöön

Lietepalvelut

Tilaa lietesäiliön tyhjennys

Tyhjennämme lietesäiliöitä näissä kunnissa: Hämeenkyrö, Ikaalinen, Juupajoki, Kangasala, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Orivesi, Parkano, Pirkkala, Pälkäne, Ruovesi, Sastamala (Mouhijärvi ja Suodenniemi), Tampere, Vesilahti, Virrat ja Ylöjärvi.

Tilaa lietesäiliön tyhjennys verkkopalvelustamme

liete@pjhoy.fi

Tilaa lietesäiliön tyhjennys asiakaspalvelustamme puh. 03 240 5110 arkisin klo 9-15

Kiireelliset tyhjennykset iltaisin ja viikonloppuisin tilataan päivystysnumerosta 03 240 5112

Erilaisilla lietetyhjennyksillä kuten säännöllisellä tyhjennyksellä, tilaustyhjennyksellä tai kiireellisellä päivystystyhjennyksellä on eri hinnat.

Katso tästä lietesäiliön tyhjennyshinnat

Huolehdi nämä asiat ennen lieteauton saapumista


 • Lietesäiliölle johtavalla tiellä voi ajaa isolla kuorma-autolla. Lieteauto voi vain poikkeusluvalla ajaa painorajoitettua tietä. Lietetyhjennyksiä ei tehdä kelirikon aikana.
 • Kiinteistösi numero on näkyvillä.
 • Siirrä autot ja kytke koirat.
 • Varmista kuljettajan esteetön pääsy säiliölle:
  Raivaa kasvillisuus.
  Huolehdi lumitöistä ja hiekoituksesta.
  Merkitse säiliö niin, että se on helppo löytää kaikkina vuodenaikoina.
  Avaa lukot porteista ja kansista tai sovi avauksesta tilausta tehdessäsi.
  Säiliöiden kannet pitää olla avattavissa ja siirrettävissä käsin.

Tutustu lieteoppaaseen (pdf)

Sovi tyhjennyksille säännöllinen rytmi

Sovi lietesäiliön eli lietekaivon tyhjennyksille säännöllinen rytmi jo ensimmäisen tilauksen yhteydessä, jolloin hinta on edullisin. Säännöllinen tyhjennys tehostaa kuljetusten suunnittelua vähentäen ajokilometrejä, ympäristöpäästöjä, kustannuksia ja teiden kuormitusta.

Tyhjennysajankohta säännöllisessä tyhjennyksessä

Umpisäiliöt ja pienpuhdistamot tyhjennetään 5 arkipäivän aikana sovitun tyhjennysviikon alusta lukien. Saostussäiliöt tyhjennetään 10 arkipäivän aikana sovitun tyhjennysviikon alusta lukien. Säiliöitä tyhjennetään kello 6:n ja 22:n välillä.

Tutustu muihin lietetyhjennysten vaihtoehtoihin

Tilaustyhjennys

Jos säiliön tyhjennykselle ei ole sovittu säännöllistä rytmiä, jokainen tyhjennys pitää tilata erikseen. Tilauksia käsitellään arkisin klo 15 asti. Sen jälkeen saapuneiden tilausten vastaanottopäiväksi määräytyy seuraava arkipäivä. Tyhjennys tehdään tilauksen vastaanottopäivästä seuraavan viiden arkipäivän kuluessa. Säiliöitä tyhjennetään kello 6:n ja 22:n välillä.

Esimerkki: Jos tilaat säiliön tyhjennyksen maanantaina 8.6. ennen klo 15, on tyhjennys viimeistään maanantaina 15.6. (8.6. tilauspäivä, 9.6. ensimmäinen arkipäivä, 15.6. viides arkipäivä).

Täsmätyhjennys

Tyhjennys voidaan tilata myös täsmätyhjennyksenä, jolloin voit sopia tyhjennyspäiväksi tietyn arkipäivän, poislukien tilauksen vastaanottopäivä ja vastaanottopäivää seuraava arkipäivä. Tilauksia käsitellään arkisin klo 15 asti. Sen jälkeen saapuneiden tilausten vastaanottopäiväksi määräytyy seuraava arkipäivä.

Päivystystyhjennys

Jos tyhjennys pitää tehdä kiireellisesti eli tilauksen vastaanottopäivänä, vastaanottopäivää seuraavana arkipäivänä, viikonloppuna tai pyhäpäivänä, on kyseessä päivystystyhjennys.

Saat lietesäiliön tyhjennyksestä sähköisen siirtoasiakirjan

Lietesäiliön tyhjentämisen jälkeen saat sähköpostilla siirtoasiakirjan, jos olet ilmoittanut sähköpostiosoitteesi Pirkanmaan Jätehuollolle. Sähköposti lähetetään osoitteesta siirtoasiakirjat@pjhoy.fi. Siirtoasiakirja on vahvistus siitä, että lietesäiliösi on tyhjennetty ja liete on vastaanotettu jätevedenpuhdistamolla. Siirtoasiakirjassa kerrotaan myös tyhjennetyn lietteen määrä.

Siirtoasiakirjaa ei tarvitse allekirjoittaa eikä siirtoasiakirjaa koskevaan sähköpostiin voi vastata. Lisätietoa voit kysyä asiakaspalvelustamme.

Jätelain mukaan jätteen haltijan on laadittava sähköinen siirtoasiakirja jätteen kuljetusta varten. Siirtoasiakirjan käytöllä halutaan varmistaa, että lietteet käsitellään asianmukaisesti jätevedenpuhdistamolla.

Nokian lietetyhjennykset

Nokialla lietteiden tyhjennyssopimukset tehdään itse suoraan yrittäjän kanssa. Huomioithan, että yrittäjän tulee olla hyväksyttynä ELY-keskuksen jätehuoltorekisteriin.