Siirry sisältöön

Liity jätehuoltoon

Tervetuloa jätehuollon asiakkaaksi

Liity jätehuoltoon verkkopalvelussa

Liity jätehuoltoon ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme

Sopiva jäteastia ja tyhjennysväli

Sekajäte

Kun olet liittynyt jätehuollon asiakkaaksi, tuomme kiinteistöllesi sekajäteastian. Astian vuokra sisältyy sen tyhjennyshintaan. Voit myös sopia yhteisen sekajäteastian käytöstä naapureiden kanssa.

Jäteastia tyhjennetään yleensä samana viikonpäivänä. Jäteastian tyhjennysväli mitoitetaan talouden koon ja jätemäärän mukaan. Tyhjennysväli voi vaihdella viikosta kahdeksaan viikkoon. Jätehuollon hintaan vaikuttaa jäteastian koko ja tyhjennystiheys.

Katso lisätietoa yhteisestä jäteastiasta Katso jäteastioiden koot ja ohjeita niiden käyttöön Katso jätehuollon hinnat

Biojäte

Biojätettä lajitellaan kaikissa asuinkiinteistöissä, myös vapaa-ajan asunnoissa, yli 10 000 asukkaan keskustaajamassa Tampereella, Kangasalla, Lempäälässä, Nokialla, Pirkkalassa ja Ylöjärvellä 1.9.2023 alkaen. 

Alueellisen jätehuoltoviranomaisen kartasta voit osoitehaulla tarkistaa, kuuluuko kiinteistösi biojätteen lajittelun alueelle. Katso lisätietoa biojätteen lajittelun laajenemisesta taajamissa.

Voit tilata oman biojäteastian kotipihaan tai liittyä biokimppaan.

Toimitamme biojätettä varten maksuttoman jäteastian, jonka vuokra sisältyy tyhjennyshintaan. Biojäteastia tyhjennetään kesäaikaan (touko-syyskuu) vähintään 2 viikon välein. Talviaikana (loka-huhtikuu) biojäteastian tyhjennysväli voi olla myös 4 viikkoa. Tyhjennyshintaan sisältyy astian pesu kaksi kertaa vuodessa. 

Katso lisätietoa biokimpasta

Haja-asutusalueen jätehuolto

Haja-asutusalueella käytetään joko omaa jäteastiaa, naapurin kanssa yhteistä kimppa-astiaa tai kylän aluejätepistettä. Kysy lisää vaihtoehdoista asiakaspalvelustamme.

Aluejätepisteitä voivat käyttää sekä vakituisten, että vapaa-ajan asuinkiinteistöjen asukkaat, jos oma jäteastia ei ole mahdollinen esim. huonon tieyhteyden vuoksi. Aluejätepisteen käytöstä maksetaan vuosimaksu.

Katso aluejätepisteen käytön hinnat